Werkzaamheden

De werkzaamheden van Van Dijk rietdekkers loopt sterk uit één. We plaatsen rieten daken, onderhouden aan rieten daken, plaatsen golfplaten, leveren dakpannen etc. Hieronder meer informatie over onze werkzaamheden.
Specialistisch rietdekken
Door onze jarenlange ervaring op het gebied van rietdekken, kunnen wij aan al uw wensen voldoen. De traditionele kneepjes van het vak worden gecombineerd met moderne inzichten en technieken. Van begin tot het eind werken wij aan een hoogwaardig kwalitatief rieten dak.
Naast het rietdekken van diverse woningen, zijn wij gespecialiseerd in het rietdekken van historische gebouwen, zoals molens en boerderijen. Met name bij molens is ervaring vereist. Door onze jarenlange ervaring in het rietdekken van deze gebouwen, mogen wij spreken van een specialisatie.

Onderhoud

  • We onderhouden daken, bijvoorbeeld mos en algen bestrijding. Dit kan een dak een totaal nieuwe uitstraling geven. Ook schakelt u ons in voor renovatie, van bijvoorbeeld stormschade of schade door vogelnesten.

Uilenborden

  • Van Dijk Rietdekkers maakt en plaatst uilenborden zelf. Het is mogelijk om een uilenbord op maat te maken, aangepast aan uw wensen. Materialen die wij hiervoor gebruiken zijn kunststof en hout. Wij maken zowel Friese, Gronings en Drents uilenborden. Het uilenbord werd oorspronkelijk gebruikt om de constructie van de boerderij of schuur versteviging te bieden op de nok. Tegenwoordig mag, voor het aangezicht van een boerderij of schuur, het uilenbord niet ontbreken.

Golfplaten

  • Wij zijn gespecialiseerd in het leveren en aanbrengen van golfplaten van het merk Eternit. In plaats van riet, zijn golfplaten ook een optie voor uw dak. Golfplaten zijn een goed alternatief, wanneer uw dakbedekking versleten is. Bovendien zijn onze golfplaten asbestvrij. Golfplaten geven zekerheid voor een lange levensduur en zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Projecten

Bekijk onze laatste projecten op de projecten pagina. 

Scroll naar boven